По исторически причини Великобритания има още по-тесни връзки със САЩ. Америка

...
По исторически причини Великобритания има още по-тесни връзки със САЩ. Америка
Коментари Харесай

Джордж Буш-младши за Меркел: Жена с класа

По исторически аргументи Англия има още по-тесни връзки със Съединени американски щати. 

Америка е неразривно обвързвана с Европа, освен тъй като Съединените американски щати са основани от преселници от Стария континент. И не е нужно да си припомняме по какъв начин в края на 19 век Франция е изпратила оттатък океана Статуята на свободата. Достатъчно е да се сетим за присъединяване на Съединените щати във Втората международна война и за Плана Маршал за възобновяване на Западна Европа след войната.

Неслучайно на 15 юли 2021 година във Вашингтон канцлерът Ангела Меркел стартира срещата си с американския президент Джо Байдън с думите:

" Наясно съм с приноса на Америка за една свободна и демократична Германия ". И защото във връзките сред страните особено място заемат персоналните връзки сред техните водачи, в края на 16-годишното си ръководство Меркел не пропусна да посети четвъртия американски президент, с който е работила, дипълва Българска национална телевизия.

По мотив визитата 43-тият президент на Съединени американски щати Джордж Буш-младши наруши мълчанието си пред медиите и одобри екип на " Дойче Веле ", с цел да приказва с топли усеща за Ангела Меркел, по думите му " жена с класа и достолепие на този значим пост ". Първата им среща е през 2006 година - към година откакто Меркел поема властта в Германия. Двустранните връзките са охладнели, откакто предходният канцлер Герхард Шрьодер се е оповестил срещу войната в Ирак. Затоплянето им се дължи на единодушието сред двамата водачи през цялото време, споделя Буш.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР